KÄLLSORTERING

Vi tillämpar källsortering för att bidra till bättre miljö. Här ger vi dig tips på hur du på bästa sätt tar hand om ditt avfall. Det ska vara lätt att göra rätt.

Det ska vara lätt att källsortera

Tierpsbyggen har sop- och återvinningsstationer i alla områden så att du som hyresgäst får nära att lämna avfall, tidningar och förpackningar av papper, plast och metall samt batterier och glöd- och lågenergilampor. Tanken är att det ska vara så lätt som möjligt att källsortera.

Matavfallssortering

Tierps kommun har infört matavfallssortering för att minska resursslöseriet och för att främja miljön. Varje lägenhet har en påsbehållare. Matavfallspåsarna finns kostnadsfritt att hämtas vid olika matbutiker i kommunen samt på återvinningscentralerna i Tierp, Skärplinge, Söderfors och på Gatmo.

Du kan läsa mer på Tierps Energi och Miljö och på Sopor.nu

Sortera rätt

Kom håg att det är oerhört viktigt att verkligen lägga saker på rätt ställe. Hamnar de olika materialen i fel behållare, eller om tidningar, papp, eller metall felaktigt läggs i en plastpåse så måste bovärdarna sortera om. Det blir ett merarbete och slöseri med tid som förstås kan användas till bättre saker, till exempel arbeten med utemiljön. Mer information finns i  sorteringsguide och på webbsidan FTI (Förpacknings & tidningsinsamlingen).

.
Image

Sortera rätt, information på flera språk

Lär dig att sortera rätt och hur FTI:s insamling fungerar, på flera språk.
Informatonen är i ett utskriftsvänligt format och ger kortfattad information om hur du sorterar, om FTI:s insamlingssystem och producentansvaret.

Informationen uppdaterades senast i juni 2020.

Kontakt

AB Tierpsbyggen
Box 2
815 21 Tierp
Telefon: 0293-130 25

Besöksadress
Centralgatan 17
815 38 TIERP

E-post
info@tierpsbyggen.se

Öppettider

Måndag - Torsdag
09.00-11.30
12.30-15.00

Fredag
09.00-11.30
12.00-13.30

Lunchstängt måndag-torsdag mellan kl 11.30-12.30. Fredag kl 11.30-12.00

© Copyright 2024. All Rights Reserved AB Tierpsbyggen