Här hittar du våra hyreslägenheter

Vi finns utspridda över hela norra uppland, från Karlholmsbruk i norr till Örbyhus i söder

AB Tierpsbyggen förvaltar cirka 1.800 bostäder fördelade på 11 orter och ett hundratal lokaler. I varje bostad bor i snitt två personer. Det innebär att var femte invånare använder våra tjänster.

Våra hus är väl fördelade över hela kommunen. Du hittar oss i Karlholm, Söderfors, Mehedeby, Skärplinge, Tobo, Örbyhus, Månkarbo, Tierp, Tierps Kyrkby och Lövstabruk. 

På alla dessa orter kan vi erbjuda ett tryggt och varierat boende med god service. Vår servicesyn bygger i stor del på personliga kontakter med våra kunder. På alla dessa orter kan vi erbjuda ett tryggt och varierat boende med god service. Vår servicesyn bygger i stor del på personliga kontakter med våra kunder.

ortbild_tierp.jpg

Tierp tätort

Tierp med drygt 6.000 invånare är centralorten i kommunen. I Tierp har du närhet till butiker, vårdcentral, livsmedelsaffärer, service och fritidsaktiviteter, inomhusbad, förskolor, grundskolor och gymnasium. Tierp har goda och täta buss- och tågkommunikationer och närhet till E4. Med tåg tar det bara 37 min till Uppsala och 30 min till Gävle.

Tierpsbyggen har totalt 1.022 lägenheter i Tierp och är därmed den orten där vi har störst utbud av bostäder. Här kan du bo i allt från radhus med egen täppa, nybyggnationer eller i flerbostadshus.

Dammen i Karlsholmsbruk

Karlholmsbruk

Fina bruksorten Karlholmsbruk även kallad ”Nordupplands pärla” med anor från 1700-talet ligger ca 2,5 mil norr om Tierp. Vackert belägen invid Karlholmsfjärden av Bottenhavet. I Karlholmsbruk finns det tre småbåtshamnar och därmed närhet till fiske, Djupöbadet och fritidsaktiviteter. Karlholmsbruk med sina 1.300 invånare har en väl bevarad bruksmiljö och där riksväg 76 passerar som gör det till en bra pendlingsort till Forsmark, Östhammar och Gävle. Förutom närhet till havet så har även Karlholmsbruk livsmedelsaffär, restaurang, bensinstationer, förskola, låg- och mellanskola, veterinär, motionsspår och inomhusbad.

Tierpsbyggen har totalt 235 bostäder i Karlholmsbruk. Alla bostäder har närhet till havet.

Bild av infarten till Lövstabruk, Tierp

Lövstabruk

Lövstabruk är ett känt vallonbruk med anor från 1700-talet och har ca 100 invånare. Ligger ca 3 mil norr om Tierp och 1 mil från Skärplinge där mer service finns. I Lövstabruk kan en natur-och historieälskare besöka de vackra slottsmiljöerna, gå en guidad tur i herrgården, besöka Barnens bruk, bada i bruksdammen ”Lövstabadet” eller varför inte äta på Leustabruks värdshus. Goda busskommunikationer längst riksväg 76 med bra pendling till Forsmark och Gävle. Det är ca 2 mil till Forsmark och 6 mil till Gävle.

Tierpsbyggen har totalt 46 bostäder i Lövstabruk. Här kan du bo i radhus med egen entré och uteplats.

Bild över kapellvägen, Mehedeby, Tierp

Mehedeby

Mehedeby ligger 1,5 mil norr om Tierp och har 500 invånare. Mehedeby ligger mellan Dalälvens fjärdar och Uppsalaåsen i öster. Bor du i Mehedeby så har du nära till E4:an, fiske i Dalälven, badplatsen, Upplandsleden, idrottsplan, motionsspår, förskola, låg- och mellanskola. Bra buss- och tågkommunikationer som gör det utmärkt för pendlare. Upptåget tar dig till Gävle på 20 min och Uppsala 45 min. 

Tierpsbyggen har totalt 18 bostäder. Alla bostäder är radhus med egen entré och uteplats.

Bild av radus i Månkarbo, Tierp

Månkarbo

Månkarbo ligger vid rullstensåsen ca 1,5 mil söder om Tierp. Orten har ca 700 invånare och här finns närhet till natur, livsmedelsaffär, förskola, låg- och mellanstadieskola, rikt friluftsliv med bra motionsspår och utebad. Närhet till E4:an mellan Uppsala och Gävle gör Månkarbo till en utmärkt pendlingsort.

Tierpsbyggen har totalt 73 bostäder i Månkarbo. Både radhus med egen entré och uteplats och flerbostadshus finns att hyra.

Bild av radhus i Skärplinge, Tierp

Skärplinge

Skärplinge ligger cirka 2 mil norr om Tierp och där flyter Strömarån genom orten. Riksväg 76 passerar Skärplinge och gör att det är bra pendlingsmöjligheter till Gävle och Östhammar. I Skärplinge finns förutom närheten till havet och naturen också förskola, låg-och mellanstadieskola, högstadieskola, motionsspår, livsmedelsaffär och restaurang. Bara 1-2 mil bort från Skärplinge kan du uppleva Hållnäshalvön med Fågelsundets naturstig och fiskeläge, Ängskärssundet, Bondskärets naturreservat eller varför inte Lövstabruk med sina fina slottsmiljöer.

Tierpsbyggen har totalt 85 bostäder i Skärplinge bestående av radhus med egen entré och uteplats samt flerbostadshus.

Vy över radhus i Söderfors, Tierp

Söderfors

En välbevarad bruksort med 1.700 invånare som ligger vid Dalälven och 1,5 mil väster om Tierp. I Söderfors finns ett av de största och bäst bevarande järnbruken i Uppland. Förutom närheten till Dalälven för fiske och bad finns här även förskola, låg- och mellanstadieskola, livsmedelsaffär, utomhusbad, motionsspår, camping, herrgård och den fina engelska parken. Bra pendlingsort med bra busskommunikationer, till Gävle är det 3,5 mil.

Tierpsbyggen har totalt 97 bostäder i Söderfors bestående av parhus, radhus med egen entré och uteplats samt flerbostadshus.

Vy över hus i Tierp Kyrkby, Tierp

Tierps Kyrkby

En småort och ett villasamhälle med 200 invånare 6 km söder om Tierp. Ligger längst gamla E4 men ändå nära nya E4 mellan Uppsala och Gävle. Här finns förskola och låg- och mellanstadieskola.

Tierpsbyggen har totalt 39 bostäder i Tierps Kyrkby bestående av radhus med egen entré och uteplats samt flerbostadshus.

Bild av radhus i Tobo, Tierp

Tobo

Bruksort med 600 invånare 1,4 mil sydost om Tierp. Idealisk bostadsort för dig som söker lugn och ro men ändå vill ha närhet till storstaden – 9 min till Tierp och 28 min till Uppsala med Upptåget. Förutom att vara en bra pendlingsort så finns här även Folkhögskolan Eric Sahlströms Institutet och förskola.

Tierpsbyggen har totalt 50 bostäder bestående av radhus med egen entré och uteplats och flerbostadshus.

Bild av radhus i Örbyhus, Tierp

Örbyhus

Bostadsort med 2.000 invånare och bra service nära Uppsala. Här finner du Örbyhus slott bara någon kilometer utanför Örbyhus och en fin 18 hålsgolfbana på Örbyhus Golfklubb. I Örbyhus finns det även förskola, låg, mellan-och högstadieskola, inom- och utomhusbad, motionsspår, livsmedelsaffär, möbelaffär, distriktssköterskemottagning och restaurang. Närhet till E4:an och bra buss- och tågkommunikationer. Upptåget tar bara 10 min till Tierp och 25 min till Uppsala.

Tierpsbyggen har totalt 245 bostäder bestående av radhus med egen entré och uteplats och flerbostadshus.

Kontakt

AB Tierpsbyggen
Box 2
815 21 Tierp
Telefon: 0293-130 25

Besöksadress
Centralgatan 17
815 38 TIERP

E-post
info@tierpsbyggen.se

Öppettider

Måndag - Torsdag
09.00-11.30
12.30-15.00

Fredag
09.00-11.30
12.00-13.30

Lunchstängt måndag-torsdag mellan kl 11.30-12.30. Fredag kl 11.30-12.00

© Copyright 2024. All Rights Reserved AB Tierpsbyggen