Håll i, håll ut, håll avstånd!

Hålla avstånd allas ansvar

Pandemin är inte över. På fredag, 25 september 2020, lanserar Tierps kommun sin kampanj ”Håll avstånd”.

Det ska vara lätt att göra rätt, men under långdragna händelser kan vi behöva få påminnelser om hur vi måste agera och vad vi kan göra för vår egen och andras säkerhet. 

– Vi vill förstärka en positiv trend och begränsa smittspridningen på en rimligt låg nivå i kommunen. Vi bryr oss om våra invånare och vår gemensamma säkerhet, den här kampanjen vill förmedla det budskapet med värme och med glimten i ögat, säger kommundirektör Randi Graungaard. 

Att tvätta händerna, hålla socialt avstånd till varandra och stanna hemma när vi är sjuka – är tre mycket viktiga åtgärder för att minska spridningen av smitta. Men hur är det med efterlevnaden, över ett halvår sedan pandemin bröt ut? Vi vet hur vi ska göra. Men håller vi i, håller vi ut och håller vi avstånd? 

Den lokala budskapskampanjen ”Håll avstånd” har sin utgångspunkt i att en stor del av oss är ”covidtrötta” och behöver påminnas om hur viktigt det är att hålla avstånd till varandra när vi rör oss i samhället. Kampanjen har därför fått ett uttryck som är lite annorlunda i förhållande till hur myndigheter vanligtvis brukar kommunicera.

– Vi har försökt hitta ett mer direkt och personligt tilltal i vår samhällsinformation, med lättsam tonalitet för att tränga igenom informationsbruset och få kommuninvånarna att fortsätta ta till sig det fortsatt allvarliga läget, säger Tomas Hägg, kommunikationschef Tierps kommun. 

Kampanjen riktar sig till både vuxna och ungdomar, där vi bland unga invånare har sett en något ökad tendens till spridning av smitta i hela landet och där Tierps kommun inte är något undantag – även om kommunen än så länge ligger relativt bra till i statistiken.

Kampanjen ”Håll avstånd” kommer bland annat att synas i kommunens sociala medier från och med 25 september fram till årsskiftet. 

Image

Kontakt

AB Tierpsbyggen
Box 2
815 21 Tierp
Telefon: 0293-130 25

Besöksadress
Centralgatan 17
815 38 TIERP

E-post
info@tierpsbyggen.se

Öppettider

Måndag - Torsdag
09.00-11.30
12.30-15.00

Fredag
09.00-11.30
12.00-13.30

Lunchstängt måndag-torsdag mellan kl 11.30-12.30. Fredag kl 11.30-12.00

© Copyright 2024. All Rights Reserved AB Tierpsbyggen